Aldo o McGregoru: Ja sam opet prvak, ne zanima me taj tip

Brazilac imao jasnu poruku

Aldo o McGregoru: Ja sam opet prvak, ne zanima me taj tip

Aktuelni prvak UFC-ove perolake kategorije Jose Aldo izjavio je da ne razmišlja o Conoru McGregoru, već da je fokusiran na svoju narednu borbu protiv Maxa Hollowaya, koja predvodi UFC 212 event u Rio de Janeiru.

"Više ni ne komentarišem McGregora jer me se on ne tiče. Moja karijera ide u drugom smjeru. Ako se nije želio boriti sa mnom, njegov problem. Ja sam opet prvak, braniću pojas prvi put. Ulazim u svoju drugu borbu nakon one s Conorom. Nije me briga što on radi. Sjetim ga se jedino kada me vi novinari pitate, uvijek isto", rekao je Aldo, prenosi Fightsite.hr.

Aldo je pretrpio težak poraz od Conora McGregora na UFC-u 194, ali je potom uspio da savlada Frankieja Edgara. Sada ga očekuje duel sa Maxom Hollowayom, koji je vlasnik privremenog pojasa.

"Mislim da se nije borio s najjačim borcima u diviziji. Kada pogledate, zaista to nisu borci iz vrha. Najteže protivnike pobijedio je nakon tri runde, podijeljenim odlukama. Nije sve u nizovima. Ima veze i s kime se borio", izjavio je Brazilac.

On ističe da postoji mogućnost da MMA zamijeni boksom i to u slučaju da ne potpiše novi ugovor sa UFC-om.

"Imam isplaniranu karijeru, znam s kime treniram, protiv koga debitujem, imam menadžera, sve. Preostaje još ugovor s UFC-om, ali da sam slobodan, imao bih sve isplanirano", zaključio je Aldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi