"Aldo želi kopirati Conora"

Frankie Edgar o bivšem šampionu

"Aldo želi kopirati Conora"

Bivši prvak u perolakoj kategoriji, Brazilac Jose Aldo, i Amerikanac Frankie Edgar suočiće se na jubilarnom UFC-u 200.

Event je na programu 9. jula u Las Vegasu, a pobjednik tog duela dobiće priliku da napadne pojas koji je u posjedu Conora McGregora.

Iako su oba borca puni poštovanja jednan prema durgome, Edgar je mišljenja da Aldo u posljednje vrijeme pokušava da se medijski eksponira i da je očigledno da time pokušava oponašati trenutnog šampiona.

"Vidite da je to sada postala praksa. Borci sve više pričaju, pokušavaju kopirati Conora i žele da se i njihov glas čuje. Aldo upravo radi istu stvar", izjavio je Amerikanac, koji se potom nadovezao na okršaj sa Brazilcem.

"Mislim da sam dosta više napredovao od Alda od našeg prvog susreta. Ja sam lako riješavao svoje protivnike, dok je on ostvarivao teže pobjede. I u prvom okršaju mislim da sam napravio više, ali je on pobijedio. Govorio je da se borio sa povrijeđenim ramenom, ali to svakako nije tačno. Mislim da samo traži nekakve razloge nakon nokauta koji je pretrpio", zaključio je Edgar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi