Aleksandra Roljić nova rekorderka BiH u dvije discipline

Nastupila na Prvenstvu Srbije

Aleksandra Roljić nova rekorderka BiH u dvije discipline

E. Čaušević

Mlada Banjalučanka i mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine, Aleksandra Roljić, nastupila je na Prvenstvu Srbije u Beogradu.

U prošlogodišnjim nastupila bilježila je dobre nastupe, a to je nastavila i na prvom mitingu u novoj sezoni. U novoigrađenoj dvorani u Vojnoj akademiji u Beogradu, nastupila je u dvije trke, na 400 metara i na 800 metara.

S obzirom da do sada nije zabilježen nastup mlađih juniorki na 400 metara u dvorani, rezultat Aleksandre Roljić je uvršten u državne rekorde. Dionicu od 400 metara istrčala je za 59,66s.

Drugi rekord kojeg je malda atletičarka oborila je rekord star 16 godina. Prethodna vlasnica rekorda je Prijedorčanka, Nikolina Angirević, kojeg je postavila na takmičenju u Budimpešti 2001. godine. Novi rekord Bosne i Hercegovine na 800 metara u kategoriji mlađih juniorki iznosi 2:18,97.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije