Aleksandri Samardžić bronza na Evropskom prvenstvu

Prvenstvo za seniorke do 23 godine

Aleksandri Samardžić bronza na Evropskom prvenstvu

Bosanskohercegovačka džudašica Aleksandra Samardžić ostvarila je dobar rezultat na Evropskom prvenstvu za seniorke do 23 godine.

Aleksandra je u Podgorici u iznimno jakoj konkurenciji uspjela da osvoji treće mjesto, a u meču za bronzanu medalju je slavila protiv holandske predstavnice Natasche Ausme. 

Ovo je ukupno 12 evropska medalja u Aleksandrinom vlasništvu pored jedne svjetske i jedne olimpijske medalje za mlade. Ovim fantastičnim rezultatima je definitivno uz Larisu Cerić najbolja sportašica ikada u konkurenciji svih sportova u Bosni i Hercegovini. 

Uz Aleksandru je na Evropskom prvenstvu bio predsjednik Judo saveza BiH, njen glavni trener prof. dr. Branislav Crnogorac, te njen otac i prvi trener Jovo Samardžić. 

Sutra predstoji nastup njenih reprezentativnih kolega Haruna Sadikovića, Tonija Miletića, Vasilija Vujičića, Milana Bjelice, Domogoja Marića i Danice Jurić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi