Aleksandri Samardžić sedmo mjesto u Varšavi

Evropsko prvenstvo

Aleksandri Samardžić sedmo mjesto u Varšavi

Bh. džudistkinja Aleksandra Samardžić zauzela je sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu. 

Članica Judo kluba Nippon iz Sarajeva je na kontinentalnoj smotri u Varšavi zauzela sedmo mjesto u kategoriji do 70 kilograma, a takmičenje je završila sa jednom pobjedom i dva poraza. 

Samardžić je pobjedu ostvarila protiv Loriane Kuku sa Kosova, da bi u 2. kolu izgubila od njemačke predstavnice Giovanne Scoccimaro. Posljednji nastup joj je bio protiv Katarzine Klys od koje je izgubila borbom u repesažu. 

Nastup na Evropskom prvenstvu je jučer završio Petar Zadro porazom u 2. kolu, dok su borbe preostalo troje bh. predstavnika na rasporedu u subotu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi