Alex Lepai naredni protivnik Wladimira Klistchka

Borba najavljena za 26. april u Oberhausenu

Alex Lepai naredni protivnik Wladimira Klistchka

Wladimir Klitschko za razliku od svog brata koji je posljednjih mjesec dva dana uglavnom na ulicama Kijeva, nastavlja karijeru. Svjetski prvak teške kategorije po WBA, IBF, WBO i IBO verziji, ponovo će u ring 26. aprila.

Borba će se održati u Oberhausenu, a protivnik Wladimiru bit će Alex Leapai, Australac koji je na omjeru 24 pobjede i 4 poraza. Leapai je rođen u Samoi, ima nadimak The Lionheart i posljednju borbu je imao u novembru mjesecu prošle godine kada je pobjedio Denisa Boytsova. Posljednji poraz doživio je od Kevina Johnsona 2012. godine.

" Svi pričaju o novoj pobjedi Wladimir Klitschka i o tome kako je sjajan ali ne spominju tri poraza u karijeri od boksera koji udaraju puno slabije od mene. Ja ću pobjediti Wladimira a to mi čak neće biti ni najteža borba u karijeri " poručio je samouvjereni Leapai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije