Ali Arnautović iz Travnika osvojio zlatnu medalju

Balkansko prvenstvo u karateu

Ali Arnautović iz Travnika osvojio zlatnu medalju

D. Kurbegović

Karate je jedan od najpopularnijih i najuspješnijih sportova u našoj zemlji, svjedoci smo sjajnih rezultata, te osvajanja medalja na najvećim takmičenjima u Evropi i svijetu.

Karate je jedan od najmasovnijih sportova, a trenutno se u Istanbulu održava Balkansko prvenstvo u karateu.

Danas su nam stigle lijepe vijesti iz Turske, naime Adi Arnautović član Karate kluba "Travnik" u kategoriji dječaka do devet godina osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.

U prvom kolu Ali je savladao predstavnika Bugarske 5:0, zatim je bio bolji od domaćeg takmičara iz Turske 3:2, da bi u polufinalu ponovo savladao predstavnika Turske s uvjerljivih 5:0. U finalu se susreo s predstavnikom Crne Gore, te je bez problema slavio rezultatom 4:1 osvojivši titulu najboljeg na Balkanu.

Inače ovo je 22. šampionat Balkana, gdje je učešće uzelo 10 zemalja uz preko 900 takmičara. Zanimljivo da su i roditelji novog prvaka Balkana, Adnan i Dina također bili vrhunski karatisti, s toga ne trebaju čuditi ovakvi sjajni rezultati mladog Alia, pred kojim je sigurno velika karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi