Alić ostao bez plasmana u finale Svjetskog prvenstva

Posljednji u kvalifikacijama za bacače kugle

Alić ostao bez plasmana u finale Svjetskog prvenstva

Bosanskohercegovački atletičar Hamza Alić rano jutros po našem vremenu nastupio je u kvalifikacijama za finale Svjetskog prvenstva u Pekingu u disciplini bacanje kugle.

Alić je od svih takmičara koji su pristupili bacanju kugle ostvario najslabiji rezultat, a iz tri pokušaja imao je samo jedan ispravan hitac u dužini od 18,62 metra i to nije bilo dovoljno za finale u kineskoj prijestolnici.  

Najbolji u kvalifikacijama bio je Joe Kovacs sa dužinom od 21,36 metara. Drugi je bio njemački internacionalac David Stroll sa dužinom od 21,26 metara, dok je treći u ukupnom poretku bio Reese Hoffa sa dužinom od 20,75 metara.

Drugi bh. predstavnik Kemal Mešić nije nastupio u ovom takmičenju zbog povrede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.