Alić: Plasman na Olimpijske igre dokaz je kvalitetnog rada

Sjajni bacač kugle za SportSport.ba

Alić: Plasman na Olimpijske igre dokaz je kvalitetnog rada

D. Kurbegović

Bosna i Hercegovina prošle je subote na atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici bacivši kuglu 20,67 metara  i osvojivši drugo mjesto iza Asmira Kolašinca, dobila prvog takmičara, koji je ispunio normu za Olimpijske igre u brazilskom Rio de Janeiru 2016. godine.

Riječ je 36-godišnjem atletičaru rođenom u Srebrenici, sjajnom Hamzi Aliću, koji uprkos poznim godinama i dalje dokazuje da je najbolji atletičar posljednjih 10-tak godina u našoj zemlji.

Član Atletskog kluba "Zenica" iz Zenice jučer je na šestom Međunarodnom atletskom mitingu "Zenica 2015" potvrdio sjajnu formu, te u jakoj konkurenciji trijumfovao ispred još jednog sjajnog bacača kugle iz naše zemlje Kemala Mešića.

Za SportSport.ba ovaj atletičar je govorio o sjajnom takmičenju prošlog vikenda, trenutnoj formi, te planovima za naredni period.

"Šta čovjek može kazati nakon što postane prvi takmičar iz naše zemlje koji ispuni normu za tako veliko takmičenje kao što su Olimpijske igre. Možda mi godine nisu saveznik, ali ovaj plasman dokaz su kvalitetnog rada moga trenera i mene, naravno uz pomoć svih dobrih ljudi, koji nisu nikada sumnjali u mene. Nalazim se u veoma dobroj formi, žao mi je što naš Kemal Mešić nije obezbjedio normu, falio mu je samo jedan centimetar, ali ne sumnjam da će u narednim mjesecima potvrditi svoj odličan rad proteklih godina", nada se Alić.

Četiri dana nakon ispunjenja Olimpijske norme, pobijedio je na domaćem terenu u Zenici u jakoj konkurenciji.

"Zadovoljan sam rezultatom od 20,50 koji sam postigao na mitingu, moram kazati da me takmičenje u Slovenskoj Bistrici dosta izmorilo, tako da je ovaj hitac i prvo mjesto odličan rezultat za mene, te potvrda da se nalazim u dobroj formi, koju želim nastaviti u narednom periodu. Muabegović, Premeru, Mešić i Pezer su sjajni bacači kugle, tako da sam jučer imao sjajnu konkurenciju, koja mi je dala podsticaj da bacim kuglu na pristojnu daljinu. Nadam se da ću ovu formu zadržati do avgusta i Svjetskog prvenstva u Pekingu, gdje se nadam da će naša zemlja imati nekoliko predstavnika, te da će neko od nas plasirati se u finale što bi bio veliki rezultat za našu zemlju", kazao je za SportSport.ba Hamza Alić.

Kao najveći uspjesi Hamze Alića u njegovoj dosadašnjoj karijeri pored brojnih zlatnih medalja sa prvenstava BiH i Balkana, izdvajaju se treće mjesto na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine, zatim srebro sa Mediteranskih igara u Pescari 2009. godine, te drugo mjesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu 2013. godine u Goteborgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.