Alić, Tuka i Mileusnić sa sjajnim rezultatima

Međunarodni atletski miting u Zenici

Alić, Tuka i Mileusnić sa sjajnim rezultatima

D. Kurbegović

Danas je na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici održan šesti po redu Međunarodni atletski miting. Ove godine učešće je uzelo preko 120 takmičara iz 16 zemalja.

Pred oko 500 gledatelja, sjajnu formu pred domaćom publikom potvrdili su predstavnici Bosne i Hercegovine.

U bacanju kugle slavio je sjajni Hamza Alić sa 20,50 metara, drugo mjesto je osvojio Kemal Mešić s veoma dobrih 20,11 metara. 

Kada je u pitanju bacanje koplja, Dejan Mileusnić potvrdio je sjajnu formu sa prvim mjestom uz bačeno koplje na 75,75 metara.

Atletičar u kojeg najveće nade polažemo u narednom periodu Amel Tuka, slavio je u utrci na 800 metara s vremenom 1:46,49 što je njegov najbolji rezultat ove sezone.

U disciplini skakanje u vis, bh. predstavnica Lamija Pašalić zauzela je odlično treće mjesto.

Na ovogodišnjem mitingu održana je trka u invalidskim kolicima na 100 metara, te trka najmlađih učesnika predškolskog uzrasta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.