Allen u meču sezone dobio Higginsa, i Perry ide dalje

Masters u Londonu

Allen u meču sezone dobio Higginsa, i Perry ide dalje

A. Beganović

Nakon Ronnieja O'Sullivana i Ding Junhuija plasman u četvrtfinale Mastersa, jednog od najznačajnijih snooker turnira, osigurali su Mark Allen i Joe Perry.

Fenomenalan meč, jedan od najboljih u sezoni, u osmini finala Mastersa odigrali su Allen i John Higgins. Mnogo uzbuđenja, preokreta i fenomenalnih poteza viđeno je u pomenutom meču, a na kraju je slavio Allen rezultatom 6:5.

Po jedan trocifreni break viđen je na obje strane, a u devetom frameu se igrao "produžetak", odnosno pobjednik istog odlučen je nakon što je sudija na stol vratio crnu kuglu.

U drugom jučerašnjem meču osmine finala nije bilo mnogo uzbuđenja. Perry je mnogo lakše od očekivanog savladao Stuarta Binghama. Slavio je Perry sa 6:1 s tim da je Bingham u trećem frameu napravio break od 132 poena što je u dosadašnjem dijelu turnira najveći frame.

Danas igraju Neil Robertson i Allister Carter, te Judd Trump i Marco Fu, dok su sutra na rasporedu posljednja dva meča osmine finala u kojima se sataju Shaun Murphy i Barry Hawkins, te Mark Selby i Mark J Willams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi