Allisteru Carteru dijagnosticiran rak pluća

Predstoji mu najteži meč u karijeri

Allisteru Carteru dijagnosticiran rak pluća

A. Beganović

Dvostrukom učesniku finala Svjetskog pvenstva u snookeru, Allisteru Carteru, dijagnosticiran je rak pluća.

"Kapetan" Carter suočen je sa najvažnijim mečom u životu. Nakon što se oporavio od raka testisa, Carteru je dijagnosticiran rak pluća i uskoro će biti podvrgnut hemoterapijama.

Ovu informaciju potvrdili su i iz Svjetske profesionalne bilijar i snooker asocijacije.

"On je najveći borac kojeg poznajem i nakon razgovora koje smo vodili proteklih dana, uvjeravam vas da se neće predati u najtežoj borbi koja mu predstoji", između ostalog je rekao predsjednik Svjetske profesionalne bilijar i snooker asocijacije.

Podsjetimo, "Kapetan" Carter je u dosadašnjoj karijeri osvojio tri rangirajuća turnira, dva puta je igrao u finalu Svjetskog prvenstva i oba puta je poražen od Ronnieja O'Sullivana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.