Almir Velagić sedmi na SP u weightliftingu

Dobar rezultat

Almir Velagić sedmi na SP u weightliftingu

Dž. Mrakić

U američkom Houstonu jučer je završeno 25. po redu izdanje Svjetskog prvenstva u weightliftingu. 

Iako Bosna i Hercegovina nije poslala niti jednog predstavnika u SAD, dva takmičara bh. porijekla našli su svoje mjesto među najboljim weightlifterima svijeta.

Almir Velagić, višestruki njemački olimpijac i višestruki osvajač medalja sa Evropskih prvenstva u kategoriji preko 105 kg, nastup je završio na odličnom sedmom mjestu, dok s druge stane Amar Musić, koji je predstavljao Hrvatsku, nije ostvario zapažen rezultat i u kategoriji 85 kg plasirao se na 27. poziciju.

Inače, pored naše zemlje, predstavnika nisu imali ni Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija, dok su Hrvatska i Kosovo na prvenstvu imali dva, odnosno jednog takmičara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije