Alvarez: Radujem se borbi za pojas

UFC Fight Night 90

Alvarez: Radujem se borbi za pojas

Teme:

Eddie Alvarez nakon pobjeda nad Gilbertom Melendezom i Anthony Pettisom dobio je priliku da dođe do šampionskog pojasa u lakoj kategoriji. 

Američkom borcu sigurno neće biti lako pošto će na suprotnoj strani oktagona stajati prvak Rafael dos Anjos.

Ipak 32-godišnji borac ni malo ne sumnja u svoje sposobnosti i nada se da će imati sjajnu izvedbu na UFC Fight Night-u 90.

"Ako želite biti na vrhu, morate se suočiti sa najboljima. Borba protiv Rafaela dos Anjosa biće uzbudljiva. Raduje me činjenica što ću se boriti protiv prvaka koji će iz mene izvući maksimum, te se nadam da će ovo biti potpuno drugačiji okršaj u odnosu na prethodni sa Pettisom. Prvak je opasan, ali to je ono što želim", izjavio je Alvarez za "MMA Junkie".

UFC Fight Night 90 na programu je 7. jula u Las Vegasu, a pored borbe između Dos Anjosa i Eddieja Alvareza naće se i dueli Roya Nelsona i Derricka Lewisa, odnosno Josepha Duffyja i Mitcha Clarkea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi