Amel Tuka bez finala

Rio de Janeiro

Amel Tuka bez finala

E. Škorić

Amel Tuka ipak neće nastupati u finalu trke na 800 metara u Rio de Janeiru.

Iako smo svi imali velika očekivanja, Amel nije uspio da izbori finale trke na 800 metara na Olimpijskim igrama.

S vremenom 1:45.24 završio je tek na četvrtom mjestu u grupi 2 u večerašnjoj borbi za finale.

Iz Tukine grupe u finale su se plasirali Kenijac Alfred Kipketer s vremenom 1:44.38 i Amerikanac Boris Berian sa 1:44.56. Treće mjesto pripalo je Alžircu Yassineu Hethatu.

Amel je pokušao u zadnjem dijelu trke da sprintom dođe do jedne od prve dvije pozicije, no Kipketer i Berian već su bili dovoljno udaljeni da proslave plasman među osam najboljih na svijetu.

U finale su se iz grupe 1 plasirali Francuz Ambroise-Pierre Bosse i Alžirac Taoufik Mahkloufi, te Kenijac David Rudisha i Amerikanac Clayton Murphy iz grupe 3.

Iz grupe 1 idu dalje i Poljak Marcin Lewandowski, te Kenijac Ferguson Rotich. Iako su završili na trećem i četvrtom mjestu,  ostvarili su najbolje vrijeme od takmičara koji su bili ispod prve dvije pozicije.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi