Amel Tuka i Mladena Petrušić najbolji bh. seniori

Državno atletsko prvenstvo u Zenici

Amel Tuka i Mladena Petrušić najbolji bh. seniori

D. Kurbegović

U Zenici je jučer počelo pojedinačno prvenstvo za seniore u atletici. Prije početka takmičenja Atletski savez naše zemlje dodijelio je priznanja najuspješnijim takmičarima u 2014. godini.

Nagrade za najbolje seniore dobili su Amel Tuka (Zenica) i Mladena Petrušić (Glasinac), najbolji juniori su Mahir Kurtalić (Sloboda) i Nikolija Stanivuković (Borac), dok su u konkurenciji najbolji klubova priznanje u muškoj konkurenciji dobili AK Zenica, dok je u ženskoj najviše uspjeha imao banjalučki Borac.

Kada je u pitanju takmičenje, najinteresantnije je bilo u disciplini bacanje kugle. Nastupila su naša tri najbolja takmičara Hamza Alić, Kemal Mešić i Mesud Pezer. Nakon veoma zanimljivog takmičenja, pobjedu je odnio Hamza Alić s dužinom 20,44, Kemal Mešić je bacio 20,10, dok je mladi Mesud Pezer sjajno bacao, te na kraju završio kao treći s hicem od 19,99 što je skoro 50 cm duži hitac od njegovog dosadašnjeg ličnog rekorda.

Vrijedan rezultat zabilježila je i Stefani Vukajlović iz banjalučkog Borca, koja je u bacanju kladiva pobijedila s dužinom od 54,18 metara što je metar duže od njenog dosadašnjeg ličnog rekorda. Rezultat sezone ostvario je i Dejan Mileusnić u bacanju koplja, on je pobijedio s dužinom 77,96, čime je potvrdio sjajnu formu. Na 800 metara uvjerljivo je slavio Amel Tuka, koji je trčao 47,38.

Danas će se nastaviti takmičenje i u ostalim kategorijama, te očekujemo nove rekorde i sjajne rezultate atletičara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti