Amel Tuka ide po prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu!

Tuka želi medalju

Amel Tuka ide po prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu!

M. Šljivak

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka je u petak navečer, na svom prvom nastupu na Dijamantskoj ligi, u utrci na 800 metara osvojio prvo mjesto.

Tuka je s vremenom od 1:42.51 postavio najbolji rezultat svijeta u ovoj disciplini. Bh. atletičar je porušio sve moguće rekorde Bosne i Hercegovine, Balkana, te je postavio četvrto najbolje vrijeme svih vremena u Evropi.

Pohvale Tuki stižu sa svih strana. Bacač kugle Hamza Alić posebno je impresioniran rezultatom, te je istakao kako je Amel u ovom trenutku najbolji bh. sportista.

"Neka se niko ne naljuti, ali Amel je najbolji sportista Bosne i Hercegovine", rekao je Alić.

Njegove riječi su vjerovatno istinite. Svaka čast svim sportistima u kolektivnim sportovima, ali Tuka je sve napravio sam uz podršku roditelja i prijatelja, a postao je vrhunski sportista, jedan od najboljih na svijetu.

"Hvala svima koji mi pomažu, ja sam ovo sam čekao godinama i dočekao. Hvala onima koji mi daju podršku i neka znaju da su dio ovog uspjeha. Ovaj rezultat je moj veliki uspjeh, ali i bosanskohercegovačke atletike. Trku sam istrčao u rangu najboljih, ali sam je zaista istrčao za svoju dušu. Sada se moram skoncentrirati na treninge, da s trenerom nastavim raditi, i hvala bh.  medijima na podršci", rekao je Tuka nakon pobjede.

Njegovi rezultati daju veliku nadu da bi naša zemlja konačno mogla doći do medalje na velikim takmičenjima. Prva šansa je Svjetsko prvenstvo u augustu, a zatim i Olimpijske igre naredne godine.

Amel Tuka ide po medalju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.