Sve spremno za Međunarodni atletski miting u Zenici

Amel Tuka najavio obaranje rekorda mitinga

D. Kurbegović

Sve je spremno za Međunarodni atletski miting "Zenica 2017", koji će se sutra održati na stadionu Kamberovića polje u Zenici. To su danas na press konferenciji i potvrdili čelni ljudi ovoga mitinga Suad Kaknjo i Aziz Kevelj, a još su se prisutnim medijima obratili Amel Tuka, te bacač kugle Stipe Žunić.

Čelni čovjek mitinga Suad Kaknjo istakao je da je sve spremno za sutrašnji miting, koji je iz godine u godinu sve kvalitetniji.

"Dan prije početka mitinga, mogu kazati da je sve spremno, takmičari već dolaze u Zenicu, a najavljeni su nam mnogobrojni gosti iz naše zemlje, ali i okruženja. Naš miting i dalje raste, veliki je broj učesnika, a ono što je posebno interesantno i čini se postaje ogledalo našeg mitinga su takmičenja na 800 metara i disciplina bacanje kugle, a ovogodišnji učesnici u tim disciplinama je nešto čega se posebno ponosimo i što dodatno podiže rejting ove sportske manifestacije" istakao je Kaknjo.

Direktor mitinga Aziz Kevelj, prisutne je upoznao s brojem učesnika i ostalim pojedinostima.

"Organizacija jednog atletskog mitinga je specifična, tako da smo imali neke otkaze za sutrašnji miting. Neki takmičari su otkazali zbog nedobivanja viza, te zbog povreda, ali to svakako neće pokvariti niti umanjiti sutrašnju manifestaciju ni njezin kvalitet. Sutra će nastupiti 14 zemalja učesnika, sigurno je da će biti i više nego kvalitetan miting, što je i naša vizija, jer mi želimo kvalitetne takmičare, a ne veći broj takmičara. Žao mi je što Amelu Tuki nismo pronašli adekvatnog protivnika, ali pitanje je i ko je njemu ravan protivnik, posebno očekujemo interesantno takmičenje u bacanju kugle, gdje je i najjača konkurencija" istakao je Aziz Kevelj.

Najbolji bh.atletičar Amel Tuka doputovao je iz Italije, kako bi nastupio na atletskom mitingu pred domaćom publikom.

"Ja sam stigao iz Italije, samo da bi nastupio na ovom turniru, očekujem sutra spektakl i dobru utrku. Ono što sutra vjerujem da ću uraditi, to je obaranje rekorda ovog mitinga, ja se osjećam veoma dobro i zdravo. Treniram dobro stvarno, sutra će moj veliki prijatelj Abedin Mujezinović, koji je u zadnje tri trke obarao svoj lični rekord sutra biti moj "zec", kako bi napravio što bolji rezultat. Nadam se da će publika sutra uživati i pozvao bi ih da dođu u što većem broju" istakao je Tuka.

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić jedna je od najvećih zvijezda sutrašnjeg turnira.

"Hvala na dobrodošlici, ja se nadam iskreno da će miting sutra privući mnogo gledatelja. Očekujem jedan vrhunski spektakl u disciplini bacanje kugle, nadam se da ću ja ponovo oboriti rekord Hrvatske, te da će Mesud Pezer prebaciti 21 metar. Vjerujem da će publika uživati i nadam se da će i u ostalim disciplinama biti dobrih rezultata i rekorda" kazao je Žunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi