Amel Tuka osvojio peto mjesto na mitingu u Madridu

Malo nedostajalo za obaranje državnog rekorda

Amel Tuka osvojio peto mjesto na mitingu u Madridu

D. Kurbegović

Jedan od najboljih bh. atletičara Amel Tuka jučer je učestvovao na veoma jakom atletskom mitingu naziva "Madrid 2014", a naš jedini predstavnik na ovom takmičenju zabilježio je rezultat vrijedan pažnje.

Tuka je na 800 metara trčao 1:46.73, što je za 44 stota dijela sekunde slabije od njegovog ličnog, ali i državnog rekorda u ovoj disciplini, na kraju Amel je zauzeo odlično peto mjesto, dok je prvi kroz cilj prošao Job Koech atletičar iz Kenije s vremenom 1:46.11.

Ovim sjajnim nastupom Tuka je napravio odličnu najavu pred naredna takmičenja, od kojih je svakako najvažnije Evropsko prvenstvo u Cirihu, gdje će pokušati srušiti svoj lični i državni rekord, te napraviti što bolji rezultat u finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.