Amel Tuka postavio novi državni rekord

Amel Tuka postavio novi državni rekord

U Birminghamu se danas održavanja posljednji atletski miting serije dvoranskih atletskih mitinga. 

Na njemu su nastupili atletičari koji su prethodnih godina u svojim disciplinama na velikim takmičenjima osvajali medalje. Između ostalih, tu je i bosanskohercegovački predstavnik, najbolji sportista i atletičar, Amel Tuka.

Nakon oborenih rekorda u dvorani na 400 metara i 800 metara, Tuka je danas dodatno popravio rekord na 800 metara. Trku je završio na drugoj poziciji sa vremenom 1:46,59.

Pobjednik je Amerikanac Casimir Loxsom sa vremenom 1:46,12, a trećeplasirani je bio Britanac Kyle Langford sa vremenom 1:46,79.

Rezultat Amela Tuke je trenutno četvrti u svijetu, a treći u Evropi. 

Prije nastupa na Evropskom prvenstvu u dvorani, Tuka će nastupiti na Prvenstvu Balkana koje će se održati narednog vikedna u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi