Amel Tuka rutinski do polufinala Evropskog prvenstva
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo u atletici

Amel Tuka rutinski do polufinala Evropskog prvenstva

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva u disciplini 800 metara.

U kvalifikacijama su atletičari bili raspoređeni u četiri grupe, a plasman u polufinale su osigurali po tri prvoplasirana iz svake grupe te četiri po rezultatu.

Tuka je rutinski odradio kvalifikacijsku trku i s vremenom 1:46.94 na cilj je stigao kao drugi u svojoj grupi, a ispred njega je bio holandski atletičar Thijmen Kupers. 

Polufinale je na rasporedu sutra, a osim našeg najboljeg atletičara među šesnaest najboljih su se plasirali Pierre-Ambroise Bosse (Francuska), Andreas Bube (Danska), Alvaro de Arriba (Španija), Elliot Giles (Velika Britanija), Marcin Lewandowski (Poljska), Giordano Benedetti (Italija), Thijmen Kupers (Holandija), Benedikt Huber (Njemačka), Adam Kszczot (Poljska), Daniel Andujar (Španija), Soren Ludolph (Njemačka), Rudolf Žan (Slovenija), Josef Repcik (Slovačka), Aaron Botterman (Belgija) i Charles Grethen (Luksemburg).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi