Amel Tuka se u BiH vratio kao šampion!

Veliki broj građana na sarajevskom aerodromu

Amel Tuka se u BiH vratio kao šampion!

Veliki broj građana se danas okupio na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gdje je svečano dočekan Amel Tuka, naš najbolji atletičar.

Tuku su dočekali članovi porodice, prijatelji i brojni građani Sarajeva i Kaknja, koji su stigli u dva autobusa kako bi pozdravili svog sugrađanina.

Nakon zapaženih nastupa u Velenju i Madridu, Amel je zablistao na mitingu Dijamantske lige u Monte Carlu gdje je postavio najbolji rezultat sezone u svijetu sa istrčanih 1:42:51, a potom je briljirao i na Atletskom mitingu u Švicarskoj gdje je osvojio prvo mjesto na utrci od 800 metara.

Amel će se nakon dolaska u Sarajevo zaputiti prema rodnom Kaknju, gdje će mu biti priređen svečani doček, na kojem se očekuje nekoliko hiljada ljudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.