Amel Tuka večeras u Monacu želi ponoviti rezultat karijere
Foto: EPA

Dijamantska liga

Amel Tuka večeras u Monacu želi ponoviti rezultat karijere

Danas je u Monacu na rasporedu 11. po redu miting Dijamantske lige, a na dobro poznatu stazu vraća se i najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Amel sigurno po dobrom pamti Monaco, s obzirom da je prije nešto više od dvije godine upravo na mitingu Dijamantske lige u Monacu, ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri.

Bh. atletičar je tog 17. jula 2015. godine zauzeo najviše mjesto na podiju sa vremenom 1.42.51, oborivši pri tome osim ličnog i bosanskohercegovački, te balkanski rekord na 800 metara.

Tukina dobra forma nagovještava da on i večeras može računati na dobar plasman. Naime, on je prije pet dana nastupio na mitingu u Padovi gdje je osvojio prvo mjesto sa vremenom 1:45.61, dok je nešto ranije, 11. jula, na Međunarodnom atletskom mitingu u Luzernu također došao do prvog mjesta u svojoj disciplini, istrčavši utrku u vremenu 1:46.75.

Najbolji ovosezonski rezultat Tuka je ostvario u Velenju, kada je 800 metara istrčao u vremenu od 1:45.34, odbranivši tako titulu na ovom mitingu.

Amel Tuka je ove godine, tačnije 18. februara, postavio i novi dvoranski bh. rekord, kada je u trci na 800 metara u Birminghamu došao do drugog mjesta. Bh. srednjeprugaš je na ovom dvoranskom atletskom mitingu utrku završio sa vremenom 1:46.59.

Utrka u Monacu na 800 metara u kojoj će nastupiti naš Amel Tuka je na rasporedu večeras u 20:55 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi