Amerikanke trčale štafetu same na stazi

Nesvakidašnja situacija

Amerikanke trčale štafetu same na stazi

Američka ženska štafeta je sinoć na Olimpijskim igrama izborila plasman u finalnu utrku 4x100 metara.

Sve je slutilo da će aktuelne olimpijske šampionke doživjeti debakl jer su u kvalifikacionoj utrci diskvalifikovane zbog toga što im je ispala palica. Allyson Felix se nakon toga žalila rekavši da joj je Brazilka Kauiza Venancio izbila palicu iz ruke, pa su Amerikanke dobile pomilovanje od IAAF-a, a Brazil je suspendovan.

Tako je došlo do jedne i više nego neuobičajene situacije, gdje su Amerikanke trčale same na stazi s ciljem da sustignu osmo najbolje vrijeme u kvalifikacijama (42,70). Američka štafeta istrčala je vrijeme 41.77, čime su najviše nastradale Kineskinje, koje su na kraju ostale bez finala.

Kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi