Amina Kajtaz briljirala na mitingu u Dubrovniku

Bh. plivačica u sjajnoj formi

Amina Kajtaz briljirala na mitingu u Dubrovniku

A. Beganović

Na  međunarodnom plivačkom mitingu "Zlatni orlando 2015", održanom 16. i 17.5.2015. godine u Dubrovniku u organizaciji P.K.Jug, učešće su dali brojni plivači i plivačice iz Crne Gore, Hrvatske, Albanije, Slovenije, Kosova i Bosne i Hercegovine. 

U veoma oštroj kokurenciji naša plivačica, Mostarka Amina Kajtaz, osvojila  je pet zlatnih medalja i to u   disciplinama: 50m delfin (28.85), 100m delfin (1:3,24), 50m  slobodno (27.68),  100m slobodno (59.93), te 50m leđno (31.02). 

Ovim nastupom i izuzetnim rezultatima, reprezentativka Bosne i Hercegovine ima sve predispozicije da ispliva normu za Svjetsko prvenstvo, a za nadati se da će uspjeti u ostvarivanju svojih ciljeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.