Amina Kajtaz isplivala dva državna rekorda

Na Međunarodnom plivačkom mitingu u Sarajevu

Amina Kajtaz isplivala dva državna rekorda

A. Beganović

Ovog vikenda u Sarajevu u organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo i JP Olimpijski bazen Otoka, održan je tradicionalni Međunarodni plivački miting.

Na mitingu je učestvovalo 340 takmičara iz 15 bosanskohercegovačkih, srbijanskih, hrvatskih, crnogorskih i slovenskih klubova.

Na mitingu je postavljeno i šest državnih rekorda, a Mostarka Amina Kajtaz isplivala je dva i to disciplinama 50m leđno u vremenu 0:32,01 i 100m leđno 1:07,27, s tim da se Amina okitila ukupno s pet zlatnih i jednom bronzanom medaljom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.