Amina Kajtaz: San postaje stvarnost

Bh. olimpijci otputovali u Rio

Amina Kajtaz: San postaje stvarnost

M. Maksimović

Bh. olimpijka Amina Kajtaz koja će u Riu po prvi put uzeti učešće na Olimpijskim igrama, otputovala je u ovaj grad s ciljem da Bosnu i Hercegovinu predstavi na najbolji način.

Kajtaz je apsolutna rekorderka naše zemlje, a status najbolje potvrdila je i na zimskom državnom takmičenju u martu ove godine kada je osvojila pet zlatnih medalja i postavila tri državna rekorda.

“Nastupom u Rio san iz djetinjstva postat će java. Najveći cilj od kad sam se počela baviti sportom bio je nastuo na Olimpijskim igrama. On se ostvario u mojoj 20. godini, što me čini istinski ponosnom“, kazala je Kajtaz za SportSport.ba.

Amina je pred odlazak u Rio naporno trenirala pod palicom trenera Boruta Petriča kojemu pripadaju velike zasluge za posljednje Aminine uspjeje.

“Nadam se da ću popraviti svoj dosadašnji najbolji rezultat. Konkurencija na Olimpijskim igrama je prevelika i objektivno teško je očekivati spektakularne rezultate“, dodala je Amina.

Kajtaz će u Rio de Janeiru Bosnu i Hercegovinu predstavljati u disciplini leptir na stotinu metara. Prije 19-godišnje Mostarke poziv za učešće na Olimpijskim igrama dobio i Mihajlo Čeprkalo, koji će našu zemlju predstaviti u disciplini kraul na 1.500 metara.

Amina Kajtaz rođena je 31. decembra 1996. u Nürnbergu. Osim Veleža, uspješna Mostarka nastupala je i za Dubrovnik u Hrvatskoj. Kajtaz danas spada među 90 najboljih plivačica svijeta u disciplini delfin, a državni rekord popravljala je već nekoliko puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi