Amina Kajtaz u Londonu postavila novi državni rekord

Utrka 50 metara delfin

Amina Kajtaz u Londonu postavila novi državni rekord

E. Čaušević

Bh. plivačica Amina Kajtaz brani boje Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Londonu.

EP u Londonu održava se od 15. do 22. maja ove godine u organizaciji Evropske plivačke federacije. Pored Kajtaz, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupaju Nejla Karić, Emina Pašukan, Mešetović Adi i Ilijan Malčić.

Kajtaz je u ponedjeljak plivala 50 metara delfin i postavila novi državni rekord sa vremenom od 27,27. Ovim rezultatom naša mlada plivačica isplivala je "B" normu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Budimpešti.

Bh. plivačicu sutra očekuje trka na 100 metara delfin, te u petak u mix-štafeti BiH. Ovim rezultatima Amina Kajtaz postepeno osigurava mjesto na odlazak na Olimpijske igre u Riju ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi