Arch osvojio prvo mjesto

Arch osvojio prvo mjesto

M. Skaka

Hannes Arch dotakao je vrh na drugoj ovosezonskoj Red Bull Air Race utrci u Perthu (Australija) koju je posmatralo 140 hiljada gledalaca.

Naime, Austrijanac je iza sebe ostavio domaćeg takmičara Matta Halla kojem je druga pozicija najbolji rezultat u karijeri. Na razočaravajućem trećem mjestu završio je aktuelni prvak, Paul Bonhomme (Velika Britanija).

Archov trijumf u Perthu pomogao mu je da izbriše sjećanje na jedanaesto mjesto u Abu Dhabiju prošlog mjeseca. Imao je veliki osmjeh na licu kada je direktor trke čitao postignuta vremena za četvoricu finalista.

„Definitivno, ovo je napredak. Sve počinje sa vizijom i ovo je moja vizija. Bio sam na mukama čitavu sedmicu. Razmišljao sam, da li da napadnem ili da usporim? Na kraju se sve dobro završilo. Zadovoljan sam“.

Ljubimac domaće publike Matt Hall vedrog lica okončao je nastup. Do natjecanja u Australiji najbolji rezultat zabilježio je kao ruki prošle godine u Portu. Tada je bio treći. No, u Perthu se popeo stepenicu više:

„Šta reći? Fantastičan rezultat. Ovome sam težio od trenutka kada sam se počeo baviti ovim sportom. Posebno mi je drago što sam to uspio pred svojom publikom. Zadovoljan sam ukupnim dojmom“.
Osvajač prvog mjesta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prošlog mjeseca, Paul Bonhomme bio je vidno razočaran:

„Treće mjesto nije bio planirano. Ipak, i to je bolje od četvrte pozicije. Mislim da sam se previše opustio, što je na kraju bilo presudno“.

Nakon dvije ovosezonske utrka prvo mjesto zauzima Bonhomme sa 22 poena, na drugoj poziciji  je Nigel Lamb sa 18, dok  treće mjesto dijele  Arch i Hall sa 14 poena.

Naredna utraka će se održati 9. maja u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.