Argentina je novi šampion svijeta u futsalu
FOTO: EPA

Srebro pripalo Rusima

Argentina je novi šampion svijeta u futsalu

Futsal je dobio novu sliku. Poslije Brazila i Španije na krov planete se popela selekcija Argentine koja je ostvarila pobjedu u finalu Svjetskog prvenstva. 

Gaučosi su u finalnom susretu u Kolumbiji savladali Rusiju sa 5:4 i postali tek treća reprezentacija i historiji koja se okitila svjetskim zlatom, obzirom da su do sada Brazilci sa pet i Španci sa dvije titule dominirali futsal prvenstvima.

Prvi su do vodstva došli Rusi. Za vodstvo od 1:0 se bio pobrinuo Lima u 16. minuti, a nakon što je 26 sekundi kasnije izjendačio Vaporaki, za preokret je malo prije odlaska na odmor pogodio Cuzzolino iz kaznenog udarca. 

Rusi se nisu u nastavku predavali i svoj drugi pogodak na utakmici Lima je postigao u 22. minuti, a poput munje Argentina je stigla do velike prednosti. Za svega 60 sekundi Brandi je postigao dva pogotka za 4:2, da bi potom Vaporaki ponovo zatresao mrežu Rusije. 

Ipak, tu nije bio kraj ove drame. Liskov je minutu prije kraja smanjio na 5:3, a onda i Lima iz penala na 5:4. Za izjednačenje Rusije više nije bilo vremena i Argentina je na kraju postala prvak svijeta. 

U susretu za treće mjesto Iran je slavio protiv Portugala nakon penala sa 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi