Arizona otpustila Leinarta

Arizona otpustila Leinarta

Pet dana pred početak nove NFL sezone uprava Arizona Cardinalsa je odlučila otpustiti dodavača Matta Leinarta. Trener Arizone Ken Whisenhunt je saopštio konačan sastav od 53 igrača za novu sezonu, a na njemu nema Matta Leinarta.

"Iz poštovanja prema Mattu, milsim da ne bi bila dobra situacija da bude naš drugi QB. Mislim da će novi početak biti nešto najbolje u ovom trenutku kako za njega tako i za nas", rekao je Whisenhunt nakon što je odlučio otpisati odličnog dodavača, kojeg su povrede spriječile da napravi veliku karijeru.

Leinart je predvodio Southern Californiju do dva naslova univerzitetskog prvaka, te do trećeg finala, bio je dobitnik nagrade Heisman Trophy za najboljeg univerzitetskog igrača. Na draftu 2006. Arizona ga je uzela kao deseti izbor prve runde, u prvoj sezoni je odigrao 11 utakmicu kao starter, a onda je došla nesretna povreda koja je usporila njegovu karijeru.

Kada se on povrijedio doveden je Kurt Warner, koji je odigrao tri odlične sezone, Leinart mu je bio rezerva. Warner je ljetos završio karijeru, Leinart je trebao preuzeti momčad u svoje ruke, ali je odigrao prve dvije pripremne utakmice lošije od očekivanog, pa se trener okrenuo pojačanju iz Clevelanda Dereku Andersonu.

Derek Anderson će biti prvi dodavač Cardinalsa u narednoj sezoni, dok će rezerve biti Max Hall i John Skelton, oba rookieja. Gdje će Leinart nastaviti karijeru još nije poznato, ali se kao kandidati spominju Tampa Bay, Oakland, San Francisco i NY Giants, ali teško će Leinart u Giantse, jer bi tamo bio rezerva Eliju Manningu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.