Armin Gredić jedini predstavnik BiH na SP-u u taekwondou

Svjetsko seniorsko prvenstvo u južnokejskom gradu Muju

Armin Gredić jedini predstavnik BiH na SP-u u taekwondou

D. Rakanović

Na svjetskom seniorskom prvenstvu u taekwondou u južnokejskom gradu Muju jedini predstavnik Bosne i Hercegovine bit će član sarajevskog Novog Grada Armin Gredić, koji je sa svojim trenerom Belmirom Berberovićem jučer doputovao na odredište.

Takmičenje počinje sutra i trajaće do 30.  juna. 

Gredić nastupa u poluteškoj kategoriji (do 87 kg) i trenutno je najuspješniji bh. takmičar sa titulom univerzitetskog prvaka Evrope, osvajača zlatne medalje na univerzitetskim evropskim igrama, bivši je prvak Balkana i trećeplasirani s Evropskog klupskog prvenstva, saopšteno iz sarajevskog kluba.

"Gredić je trenutno naš najbolji i najiskusniji seniorski predstavnik, te s pravom brani boje naše države. Njegovi rezultati dovoljno govore u prilog tome i objektivno je za nadati se da se pojavi u borbi za medalju. Armin je u odličnoj formi i nadamo se da na kraju rezultat neće izostati", rekao je Berberović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi