Armin Gredić među 16 najboljih boraca svijeta

Jedini predstavnik BiH na Svjetskom prvenstvu

Armin Gredić među 16 najboljih boraca svijeta

D. Rakanović

Armin Gredić, jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na Svjetskom seniorskom prvenstvu u taekwondou u Južnoj Koreji,  završio svoj nastup plasmanom među 16 najboljih takmičara svijeta.

Član sarajevskog Novog Grada, nastupao je u poluteškoj kategoriji, do 87 kilograma, a tokom nastupa porazio je predstavnika Turske, juniorskog viceprvaka svijeta, sa 23:21, drugu borbu je bio bolji od predstavnika Kanade, šestog nosioca u kategoriji sa 18:17 i na kraju, nažalost, izgubio u borbi protiv predstavnika Meksika sa rezultatom 6:10, u borbi u kojoj je vodio gotovo do samog kraja, te tako se morao zadovoljiti pozicijom od 9. do 16. mjesta, saopšteno je iz TKD Novi Grad.

Svjetsko taekwondo prvenstvo se završava 30. juna, u Južnoj Koreji - kolijevci drevne vještine. 

Prvenstvo je okupilo 960 takmičara iz 183 države, što do sada predstavlja rekordan broj takmičara i članica Svjetske taekwondo federacije učesnica prvenstva. 

"Ulazak našeg takmičara u 16 najboljih boraca svijeta je još jedno od čuda koje naši sportaši redovno izvode sa obzirom na uvjete i finansije s kojima raspolažu. Gredić je  na svom putu porazio borce koji su dosta iznad njega na svjetskoj rang listi i redovno se nosi sa poznatim imenima iz svijeta taekwondoa. Prije nastupa na svijetskom prvenstvu je zauzimao 61. mjesto na svjetskoj rang listi, a bodovi koje je osvojio sada će ga podići na ljestvici iznad 40. pozicije, što je samo po sebi dovoljna nagrada i korak bliže kvalifikaciji na olimpijske Igre u Tokiju 2020.", izjavio je trener Belmir Berberović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi