Aru prvi kroz cilj, Froome prijeti Contadoru

Vuelta ulazi u završnicu

Aru prvi kroz cilj, Froome prijeti Contadoru

Talijan Fabio Aru (Astana) pobjednik je 18. etape ovogodišnje biciklističke utrke Vuelta a Espana vožene od A Estrade do uspona na Monte Castrove u dužini od 157 kilometara.

On je do svoje druge etapne pobjede na ovogodišnjoj utrci stigao sa sekundom prednosti ispred Britanca Chrisa Froomea (Sky), te 13 ispred španskog trojca Alejandra Valverdea (Movistar), Joaquina Rodrigueza (Katusha) i Alberta Contadora (Tinkoff-Saxo).

Na završnom usponu u glavnim je ulogama bilo pet vodećih vozača u ukupnom redoslijedu, a Aru i Froome su se uspjeli odvojiti od trojca, te se Froome uspio probiti na drugo mjesto ukupnog redoslijeda iza Contadora, a ispred Valverdea, dok je Aru ostao peti, ali je smanjio zaostatak u odnosu na Rodrigueza.

Do završetka Vuelte ostale su još tri etape uoči kojih vodeći Contador ima 1:19 minuta prednosti u odnosu na drugog Froomea, te 1:32 minute u odnosu na trećeg Valverdea. Četvrti Rodriguez zaostaje 2:29 minuta, a peti Aru 3:15 minuta.

Rezultati 18.etape:
1. Fabio Aru (Ita/Astana) 3:47:17
2. Chris Froome (VB/Sky) +0:01
3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +0:13
4. Joaquin Rodriguez (Špa/Katusha) +0:13
5. Alberto Contador (Špa/Tinkoff-Saxo) +0:13

Ukupni poredak:
1. Alberto Contador (Špa/Tinkoff-Saxo) 71:38:37
2. Chris Froome (VB/Sky) +1:19
3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +1:32
4. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) +2:29
5. Fabio Aru (Ita/Astana) +3:15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.