Asafa Powell suspendovan na 18 mjeseci!

Disciplinska komisija izrekla pravosnažnu presudu

Asafa Powell suspendovan na 18 mjeseci!

Bivši svjetski atletski rekorder na 100 metara Asafa Powell suspendovan je na 18 mjeseci zbog prošlogodišnjeg pozitivnog uzorka na doping testu.

Sjajni sprinter sa Jamajke bio je pozitivan na zabranjenu supstancu oxilophrine na prošlogodišnjem državnom prvenstvu Jamajke.

Antidopinška disciplinska komisija Jamajke danas je izrekla kaznu 31-godišnjem Powellu, ali može se reći da je dobro prošao.

Powell je na doping testu pao 21. juna prošle godine i od tada nije nastupao zbog suspenzije, tako da je i taj period uračunat u kaznu, što znači da mu kazna ističe 20. decembra ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti