Astana dobila licencu za World Tour 2015

UCI dao dozvolu Kazahstancima

Astana dobila licencu za World Tour 2015

Kontroverzni kazahstanski biciklistički tim Astana, čiji je član pobjednik prošlosezonskog Tour de Francea Vincenzo Nibali, dobio je licencu potrebnu za takmičenje od strane UCI-ja (Svjetske biciklističke asocijacije), tako da će se moći takmičiti u narednoj sezoni.

"Svi smo sretni i ponosni što smo dobiti licencu za World Tour 2015. i sljedeće godine možemo voziti na najvišem nivou našeg sporta", navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici tima.

Šef tima Alexander Vinokurov nedavno se pobrinuo za mnoge negativne naslove vezane za tim, a samo u 2014. godini u ekipi je bilo pet pozitivnih slučaja dopinga, od čega tri među mladim vozačima. Osim toga, znakovi sistemskog dopinga u redovima Astane biće i predmet istrage državnog tužioca u Padovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.