Atletska reprezentacija BiH druga na Evropskom prvenstvu

Evropsko timsko prvenstvo - Treća liga održano na Malti

Atletska reprezentacija BiH druga na Evropskom prvenstvu

D. Rakanović

Atletska reprezentacija BiH osvojila je drugom mjesto na Evropskom timskom prvenstvu - Treća liga koje se održalo minulog vikenda na Malti. 

Iako su na takmičenje otišli bez nekoliko najboljih atletičara, državnih prvaka u svojim disciplinama, atletska reprezentacija BiH završila je na drugoj poziciji i plasirala se u 2. ligu najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Boje BiH na Malti su branili: Ivana Macanović, Alisa Bečić, Selma Zrnić, Jelena Gajić, Alma Hrnjić, Adela Čomor, Sara Lučić, Katarina Ignjić, Nikolija Stanivuković, Gorana Tešanović, Vanja Spaić, Stefani Vukajlović, Milica Ožegović, Mladena Petrušić, Katarina Lemez, Ervin Rahmanović, Damir Redžepagić, Abedin Mujezinović, Osman Junuzović, Stefan Ćuković, Belmin Mrkanović, Sedin Heco, Hamza Alić, Maid Redžić, Ervin Posavljak, Rusmir Malkočević, Sait Huseinbašić i Boris Dragoljević.

Dirigenti i kreatori žutoplavog orkestra su bili selektori Elvir Krehmić i Dragomir Čabrilo.

"Istorijski uspjeh reprezentacije Bosne i Hercegovine", prokomentarisao je i selektor muške reprezentacije Elvir Krehmić i dodao: 

"Fenomenalna djeca. Krvavi, poderani, ali su uspjeli da dokažu da imaju srce i dušu, inat bosanski. Ponosni smo na naše atletičare i atletičarke. Po prvi put u historiji plasirali smo se u Drugu ligu". 

"Fantastičnom borbenošću čitavog tima ostvarili smo ovaj uspjeh. Oni koji nisu došli žalit će čitav život jer nisu osjetili ljepotu sporta, drugarstvo i uspjeh koji do sada nismo osjetili", rekao je selektor ženske atletske reprezentacije Dragomir Čabrilo.

Svi oni su zaslužni za najbolji rezultat atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Dali su sve od sebe, padali su lični i državni rekordi, nastupali u dvije ili tri discipline, nastupali u, za njih, nekarakterističnim disciplinama, navodi se u saopštenju Atletskog saveza BiH. 

Na kraju drugog dana, atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine je skupila 275 bodova. Prvaci Evropskog timskog prvenstva - Treća liga su atletičari i atletičarke Luksemburga sa osvojenih 317 bodova, a trećeplasirani su atletičari i atletičarke iz Gruzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi