Australian Open: Neil Robertson izgubio u 1. kolu

Australian Open: Neil Robertson izgubio u 1. kolu

A. Beganović

U okviru 1. kola Australian Goldfields Opena, rangirajućeg snooker turnira, odigrano je još šest mečeva, a jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja Neil Robertson pretrpio je poraz.

Jedan od najboljih snooker igrača, Neil Robertson, oprostio se od Australian Opena na samom otvaranju. Bolji od Australca bio je Matthew Selt (5:4). Robertson je očajno otvorio meč, pa je na petnaestominutnu pauzu Selt otišao sa prednošću 4:0.

Međutim, nakon odmora Australac se "probudio", odnosno zaigrao je mnogo bolje, pa je uspio stići do izjednačenja (4:4), ali u posljednjem odlučujućem frame slavio je Selt.

Treći nositelj turnira, Mark Selby, nije imao većih problema u duelu sa Markom Kingom. Slavio je Selby rezultatom 5:1 po frameovima s tim da je King osvojio prvi frame, no nakon toga za stolom je postojao samo jedan igrač. Selby je konce igre preuzeo u svoje ruke i zasluženo je slavio sa ubjedljivih 5:1, a u 4. frameu je napravio break od 141 poena što je trenutno najveći break na turniru.

Michael Holt se lako obračunao sa Gerardom Greeneom. Slavio je Holt sa maksimalnih 5:0, a na meču nije napravljen niti jedan trocifreni break.

Veliko iznenađenje viđeno je u duelu Marka Joycea i Marka Allena. Naime, Joyce je sa sigurnih 5:2 nadigrao 9. nositelja turnira i pritajenog favorita. Tokom cijelog meča Joyce je imao rezultatsku prednost, pa je na kraju sasvim zasluženo slavio, a najveći break napravio je pobjednik meča i to u 6. frameu (85).

Robert Milkins nije dozvolio da ga savlada kvalifikant Adrian Justin Ridley. Slavio je Milkins sa 5:1, a na meču nije napravljen niti jedan trocifreni break.

Jedan od najzanimljivijih mečeva odigrali su Joe Perry i Jamie Burnet. Do pobjede je stigao Perry, a nakon šest odigranih frameova rezultat je glasio 3:3, da bi Perry osvojio naredna dva za pobjedu 5:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.