Avdić podnio ostavku, EYOF zaobilazi BiH?

Olimpijada mladih sve dalje od Sarajeva

Avdić podnio ostavku, EYOF zaobilazi BiH?

Teme:

Održavanje EYOF-a 2019. u Bosni i Hercegovini je pod velikim znakom pitanja. 

Olimpijada mladih, jedno od najmasovnijih takmičenja Starog kontinenta u BiH se trebala održati 2017. godine, ali je zbog finansijskih problema došlo do zamjene sa turskim Erzurumom, koji je trebao biti domaćin 2019. Međutim, stvari se nisu pomakle sa mrtve tačke i uopće ne bi bilo iznenađenje kada bi BiH i 2019. odustala od organizacije.

Da stvari ne funkcionišu govore i dešavanja na Skupštini Privrednog društva EYOF 2019, na kojoj je prihvaćena ostavka direktora Samira Avdića.

Njegov definitivni odlazak mnogo toga govori, no uprkos tome kao i prije zamjene domacićstva sa Erzumom, organizatori tvrde da problema nema te da imaju finansijske garancije za nastavak realizacije projekta. 

Bilo kako bilo, 2019. je sve blize a Avdićeva ostavka potvrđuje da su Sarajevo i Istočno Sarajevo još uvijek nespremni za organizaciju ovako velikog takmicenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti