Babić: Želja mi  je što više odličja u ovoj sezoni
foto:google

Bh reprezentativac u raftingu za SportSport.ba

Babić: Želja mi je što više odličja u ovoj sezoni

D. Vejo
Teme:

Bosanskohercegovački reprezentativac u raftingu i član Dajak kluba Banja Luka Dragan Babić izabran je za najboljeg sportistu u prošloj godini na području tog grada. Rezultati koje je do sada ostvario vrijedni su svakog divljenja, ali on se ne zadovoljava s tim i napada nova odličja. Otkud u ovom sportu i kako je sve počelo priča Babić.

“Svi koji me poznaju, znaju da su se moj otac i stric bavili kanuom na divljim vodama u čemu su bili jedni od najuspješnijih kanuista svih vremena i bivši reprezentativci Jugoslavije u tom sportu. To je bila ljubav na prvi pogled pogotovo što sam uz rafting dobio priliku da naučim da veslam i kajak i kanu. Ovo je veoma težak sport koji ima četiri discipline a svaka je na svoj način veoma zahtjevna i traži ogromnu koordinaciju i sinhronizaciju svih veslača", kazao je sportista.

Veslanjem je ostvario i neke od zavidnih rezultata.

“Pored brojnih titula prvaka države posebno se izdvaja najbolji rezultat ikada ostvaren za bh u kajaku i kanu na divljim vodama, a to je osvojena prva i jedina medalja za reprezentaciju i to srebro u Svjetskom Kupu, u disciplini C2 spust koji sam osvojio sa mojim prijateljem Igorom Kuzmanovićem, kao i osvajanje trećeg mjesta u generalnom poretku Svjetskog Kupa za 2012. godinu”, dodaje Babić.

Za ovu sezonu, postavljeni su i novi ciljevi.

“Ambicije za ovu sezonu su da pokušamo na Evropskom prvenstvu koje se održava u Sloveniji u maju da osvojimo zlatnu medalju u jednoj od disciplina i da u generalnom poretku zauzmemo jedno od prva tri mjesta. Nakon toga nam ide Svjetsko prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje nam je cilj da budemo među prvih pet”, ističe on.

Ne samo da je član reprezentacije, Babić je i kapiten iste te glavna pokretačka snaga tima.

Sa jedne strane ponosan sam na to što kao kapiten ostvarujemo ovakve rezultate, dok sam sa druge strane razočaran odnosom države prema nama sportistima. Ovo je veoma naporan i zahtjevan sport, a mi se njim bavimo iz čistog entuzijazma, te sedmično i po 15 treninga odradimo”, zaključio je veslač.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi