Bach: Na Olimpijskim igrama neće biti nasilnih videoigara
Foto: riotgames/flickr

"Igre u kojima se koristi oružje nisu poželjne na OI"

Bach: Na Olimpijskim igrama neće biti nasilnih videoigara

S. Bošković

Međunarodni olimpijski odbor nedavno je nagovijestio će se razmatrati uvođenje esports natjecanja na Olimpijskim igrama. 

Esport bi svoju premijeru na Olimpijskim igrama mogao imati u Parizu 2024. godine. 

Nakon toga postavlja se pitanje koje igra će biti zastupljene, a danas smo dobili nešto više informacija po pitanju toga. 

"Virtualno igranje nogometa ili drugih sportova se čini zanimljivo. Ukoliko bi to potaknule mlade da se počnu baviti stvarnim sportovima, onda bi to bila velika stvar", rekao je predsjednik MMO-a Thomas Bach, te je dodao: 

"Moramo podvući crtu između onog što se može igrati na Olimpijskim igrama. Svrha samih Olimpijskih igara je promocija mira u svijetu i nenasilja, te bi bio neprihvatljivo da se igrači natječu u nasilnim igrama poput Call of Dutyja, Overwatcha ili Counter Strikea. Igre u kojima ima oružje neće biti prihvaćene i o tome se neće raspravljati". 

Veliko je pitanje da li će se na Olimpijskim igrama naći MOBA igre poput League of Legendsa i DOTA-e 2, s obzirom na to da su igre donekle nasilne, no ipak su najpopularnije eSport igre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi