Badr Hari izlazi kad želi iz zatvora

Omogućili mu trening

Badr Hari izlazi kad želi iz zatvora

M. Šljivak

Najveća zvijezda kickboxa Badr Hari nalazi se na služenju zatvorske kazne u Holandiji.

Marokanac je u aprilu otišao na služenje preostalih sedam mjeseci kazne zbog fizičkog napada od prije nekoliko godina, a nakon ti mjeseca Badr je već djelomično slobodan.

To je potvrdio njegov advokat Benedicte Ficq koji je istakao da umjesto zatvorske ćelije, Hari provodi dan u sali gdje trenira za povratak borbama.

"Hari će većinu vremena provoditi u sali kako bi se što bolje spremio za borbe koje će imati. Ipak, svaku noć se mora vraćati u zatvor gdje obavezno prespava. Badr bez pogovora izvršava sve obaveze", rekao je Ficq.

Hari će u ring vjerovatno tek u narednoj godini. Najavljen je revanš protiv Rica Verhoevena, koji ga je pobijedio u decembru prošle godine i to nakon što je Hari zbog povrede odustao od borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi