Badr Hari ponovo u zatvoru!

Služi sedmomjesečnu kaznu

Badr Hari ponovo u zatvoru!

M. Šljivak

Najpopularniji kickboxer današnjice Badr Hari od ponedjeljka se ponovo nalazi u zatvoru.

Marokanac je osuđen na 24 mjeseca zatvora zbog raznih incidenata, među kojima je i napad na biznismena Koena Everinka 2012. godine u Amsterdamu. 

S obzirom na to da je Hari već odležao sedam mjeseci i da mu je kazna bila i jednim dijelom uvjetna, 32-godišnjem borcu je preostalo još sedam mjeseci kazne, a u zatvoru se ponovo našao u ponedjeljak.

Njegov advokat Benedicte Ficq potvrdio je da se Hari odazvao pozivu Vrhovnog suda i da nije pravio probleme zbog kazne, jer je želi što prije odslužiti.

Hari bi na slobodu trebao izaći krajem godine. On je želio i prije iza rešetaka, kako bi uspio dobiti revanš borbu protiv Rica Verhoevena prije kraja 2017. godine.

Ipak, teško je vjerovati da će u ovoj godini borba biti održata, pa bismo novi obračun Harija i Verhoevena mogli gleati tek u 2018. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi