Badr Hari se sprema za veliki povratak

Želi ponovo Rica Verhoevena

Badr Hari se sprema za veliki povratak

M. Šljivak

Badr Hari je 10. decembra u njemačkom Oberhausenu poražen od prvaka Gloryja Rica Verhoevena tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Dugo očekivana borba je prekinuta nakon što se Hari povrijedio, pa je pobjeda pripala Verhoevenu.

Ipak, oba borca su ostala dužna navijačima, koji su godinama čekali njihov obračun, no uskoro bismo ponovo mogli uživati u borbi velikana kick boxinga.

Hari je najavio kako želi ponovo u ring s Verhoevenom i to već ovog ljeta.

"Povrijedio sam mišić i ruka mi je vidljivo otekla. Ne znam kad mi se to dogodilo, ali više nisam mogao pomaknuti ruku. Bio sam prisiljen predati meč i vjerujte da me ruka još boli. Međutim, svakim danom sam sve bolje. Jedva čekam da se vratim treninzima i vjerujem da će revanš veoma brzo doći. Ja sam spreman u maju ili junu, a na Gloryju je da to dogovore", rekao je Hari.

Komentarisao je Marokanac činjenicu da je po sudijama dobio prvu rundu meča, pa mu je sve još teže palo.

"Rezultat prve runde je dokaz da sam se dobro borio. Nije mi mogao ništa, niti bi mi šta mogao ni da smo bili zajedno u telefonskoj govornici. Bio je frustriran zbog toga i zato me boli što se ovo dogodilo. On je dobar borac, ali mora biti još više od toga da bi me pobijedio. On još uvijek nije moj nivo", istakao je Hari.

Vjerovatno će uskoro uslijediti i odgovor holandskog borca, ali mi jedva čekamo novi duel ovog dvojca.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi