Balijagićeva prvak svijeta
Irma Balijagić

Profesionalni boks (WIBA verzija)

Balijagićeva prvak svijeta

Sarajka Irma Balijagić postala je prvakinja svijeta u profesionalnom boksu. Ona je sinoć u dvorani "Mirza Delibašić" u borbi za titulu savladala Kanađanku Jeannine Garside.

Nakon 10 rundi, sudije su dale prednost našoj bokserki. Austrijanac Salzgeber bodovao je 98:92 u korist Garside. Međutim, arbitri Husić iz BiH ocijenili su borbu 97:96 i Rukavina iz Hrvatske 96:95 u korist Balijagićeve, pa joj je pripao šampionski pojas.

Garsid je bila nezadovoljna odlukom sudija, te je napustila ring i prije proglašenja pobjednice.
Prije toga održano je sadam borbi, a naš Adnan Buharalija u teškoj katergoriji u drugoj rundi nokautirao je Muhammeda Alija iz Turske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.