Banja Luka dobija trkačku ligu

Amel Tuka podržao sportki potez Banjalučana

Banja Luka dobija trkačku ligu

D. Vejo

Na inicijativu Atletskog kluba "Banja Luka" i Atletskog kluba invalida "Vrbas", u Banjaluci će biti održana trkačka liga 2017.

Prema planu i programu, održat će se četiri trke u četiri godišnja doba i na četiri lokacije u gradu na Vrbasu od kojih će posljednja trka imati međunarodni karakter, čime organizator planira da na istu dovede poznata imena iz oblasti atletike.

Ali to nije sve. Liga će imati i humanu stranu, gdje će prikupljena sredstva ići u humanitarne svrhe.

Ovakav sportski događaj, prepoznao je bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka koji bi prema prvim informacijama također trebao biti jedan od učesnika iste, te ujedno i promoter kako bi se iz Banja Luke poslala predivna sportska slika u svijet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi