Banja Luka domaćin plivačkog spektakla

Očekuje se dolazak od preko 400 takmičara

Banja Luka domaćin plivačkog spektakla

D. Vejo

Banja Luka će krajem maja mjeseca biti domaćin 10. po redu međunarodnog plivačkog mitinga.

Na Gradskom olimpijskom bazenu u gradu na Vrbasu će se okupiti više od 400 takmičara iz 15 zemalja.

Takmičenje će se održati 27. i 28. maja pod nazivom "Banja Luka open 2017". Promoteri pomenute plivačke smotre će biti članovi banjalučkog Olympa i nadolazeće bh. nade Nikola Bjelajac i Adi Mešetović.

Prema riječima sportskog direktora Plivačkog kluba Olymp Željka Panića, turnir će okupiti učesnike iz više od 50 plivačkih klubova.

Najavljen je dolazak takmičara iz Amerike i Kanade, a reprezentacija Srbije u Banja Luku će stići 15 dana ranije, kako bi se što bolje spremili za nadolazeću plivačku smotru.

Ovo će biti drugo po redu plivačko takmičenje u gradu na Vrbasu ove godine, s obzirom da se prvo održalo u martu mjesecu pod nazivom "Susret reprezentacija 2017".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi