Banja Luka domaćin prvenstva BiH u vaterpolu

Banjalučki delfini brane naslov

Banja Luka domaćin prvenstva BiH u vaterpolu

D. Vejo

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci u junu mjesecu biti će održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u vaterpolu.

Titulu će braniti prošlogodišnji prvak i domaćin na pomenutom turniru, Banja Luka koja važi za prvog favorita na ovom takmičenju.

Konkurenti Banjalučanima u borbi za tron biti će Neum iz istoimenog grada i sarajevska Akademija B, ali i dalje se čeka na prijavljivanje ostalih timova.

Upravo banjalučki sastav kojeg sa klupe predvodi Slobodan Grahovac, imat će priliku da po treći put stigne do trona. 

VK Banja Luka trenutno se takmiči u Prvoj B vaterpolo ligi Srbije, te iza sebe ima dvije sezone igranja u istoj. Za njih, odmora praktično ni nema, jer su prije nekoliko dana okončali sezonu u prvenstvu Srbije, a završili su kao četvrtoplasirani tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi