Banja Luka domaćin "Susreta reprezentacija"

Velika plivačka imena stižu u grad na Vrbasu

Banja Luka domaćin "Susreta reprezentacija"

D. Vejo

U subotu će se na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci okupiti jedna od najvećih plivačkih imena u Evropi, a razlog tome jeste takmičenje pod nazivom "Susret reprezentacija 2017".

Svoje mjesto na ovom turniru zauzela je Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska i Slovenija, a turnir se još zove i "Četvoroboj".

Najavljeno je oko 270 takmičara koji će odmjeriti snage iz četiri zemlje.

Isto će se održati u tri različite kategorije kako za muškarce tako i za žene, seniorska, starija juniorska i mlađa juniorska grupa.

Za reprezentaciju Srbije nastupit će 59 takmičara od kojih su najpoznatiji Velimir Stjepanović, Čaba Silađi, Ivan Lenđer i drugi.

Čast Bosne i Hercegovine branit će Mihajlo Čeprkalo, Amina Kajtaz, Adi Mešetović te ostali.

Hrvatska selekcija u grad na Vrbasu doputovat će sa 72 takmičara, dok će reprezentaciju Slovenije činiti Martin Bau, Anemari Košak, Tjaša Pintar i drugi.

Svakako da nas očekuje uzbudljiv plivački vikend u Banjaluci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi