Banja Luka na krilima Vujkovića potopila Proleter

Sjajan nastup Banjalučana

Banja Luka na krilima Vujkovića potopila Proleter

D. Vejo

Treće kolo Prve B vaterpolo lige Srbije donijelo je sjajan meč na banjalučkom GOB-u gdje su snage odmjerili domaćin Banja Luka i Proleter, a gdje je domaći tim slavio rezultatom 8:6, po četvrtinama je bilo 1:2, 4:0, 1:1 i 2:3.

Domaći tim prvi je doplivao do lopte, te imao napad. Međutim gosti se sjajno brane, pa tako kontrom dolaze do vodstva od 0:1, strijelac je Jeftić. Ipak, banjalučki sastav odmah uzvraća, za rezultatski egal pogađa večeras raspoloženi Vujković. Remi je bio na snazi sve do tri minute prije kraja, kada bek Proletera dovodi goste u vodstvo od 1:2, nakon čega završava prva dionica susreta.

Drugi dio meča, kao iz snova za Banjalučane. Kvalitetna odbrana ali i napad, krasili su igru domaće ekipe. Na početku drugog dijela utakmice, ponovo se Vujković nalazi u ulozi egzekutora. Nakon toga, Šobić pogađa za 3:2 i prvo vodstvo banjalučkog tima na utakmici. Nakon toga, u strijelce se upisuje Kecman. Do kraja, domaća ekipa postigla je još jedan gol. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 5:2 za Banja Luku.

U trećem periodu, mreže su mirovale punih šest minuta. I jedni i drugi igrali su oprezno. Međutim, gosti su se bolje snašli pa tako prvi dolaze do pogotka i smanjuju na 5:3. Nakon toga, Šobić pogađa za Banja Luku. 

Posljednja dionica utakmice donijela je pravu golijadu. Jeftić pogađa sa goste, a zatim gosti dolaze do drugog gola u četvrtini. To kao da je naljutilo Banjalučane, koji prave seriju od 2:0. Pogađali su Vujković i Lazetić. Nakon toga, gosti postižu još jedan gol. Meč završava pobjedom domaćina od 8:6.

Banja Luka: Vujković, Kecman, Milovanović, Stevandić, Lazetić, Grabež, Maletić, Poljak, Petković, Jelić, Amidžić i Babić.

Proleter: Baba, Bjelica, Đak, Trajković, Jevtić, Dostanić, Bosić, Dejić, Olić, Pejčić, Škrbić, Marković, Uzelac, Kotarica i Milutinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi